Vegan poutine
Here's a vegan, lighter version of the famed Quebec-born poutine. I made a mushroom gravy, replaced the cheese curds with smoked tofu and instead of deep fried french fries I prepared the lighter, none-the-less tasty, 'special fries'.
Mushroom gravy
Ingredients (serves 4-6):
- 400 g mushrooms, finely chopped
- 1 onion, minced
- 2 cups vegetable broth
- 4 Tablespoons arrowroot powder
- 3 thyme sprigs
- 2 Tablespoons extra virgin olive oil
- sea salt and freshly ground black pepper, to taste
Sauté the onions in the olive oil until translucent, add the mushrooms, sprinkle them with salt and pepper and cook, stirring often, until all liquid has evaporated. At this point, sprinkle the arrowroot powder over the mushrooms and cook for about a minute, stirring constantly, then slowly add in the vegetable broth and the thyme. Continue cooking until sauce has thickened. Adjust seasonings to taste.
To plate the poutine, arrange the fries, add the smoked tofu cubes and drizzle some mushroom gravy. Bon appétit!
Poutine vegan
Va propun o varianta vegana, lejera pentru celebrul "poutine" originar din Quebec. Am pregatit un sos de ciuperci, am inlocuit branza cu tofu afumat si in loc de a praji cartofii dupa metoda clasica, i-am preparat intr-o maniera mai lejera si cu toate acestea, la fel de gustoasa.
Sos de ciuperci
Ingrediente (4-6 portii)
- 400 g ciuperci, tocate
- 1 ceapa, taita marunt
- 2 cani supa de legume
- 4 linguri arrowroot sau amidon de porumb
- 3 fire de thyme sau cimbru
- 2 linguri ulei de masline extra virgin
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
Incingeti uleiul de masline si caliti ceapa pana ce devine transparenta. Adaugati ciupercile, presaratile cu sare si piper si caliti-le pana ce toata apa lasata de ciuperci s-a evaporat. Presarati praful de arrowroot sau amidonul peste ciuperci si caliti timp de un minut, amestecand continuu. Turnati incet supa de legume si firele de thyme sau cimbru, amestecand continuu, si lasati sa fiarba pana ce sosul s-a ingrosat. Potriviti condimentele dupa gust.
Pentru a pregati cartofii, va recomand sa folositi cartofi rosii deoarece acestia se preteaza mai bine la prajit. Umpleti o oala cu apa cu sare si puneti-o la fiert.Taiati cartofii cuburi mai mari, pastrand coaja daca e frumoasa, si, cand apa clocoteste, adaugati cartofii folosind o spumiera. Fierbeti cartofii timp de 4-5 minute sau pana cand o furculita patrunde usor, aveti grija sa nu ii fierbeti prea mult pentru a nu se zdrobi. Scurgeti cartofii de apa. Intr-o tigaie non-aderenta, ingingeti 3 linguri de ulei, adaugati cartofii, presarati cu sare si piper si lasati sa se caleasca pana prind o crusta aurie, fara a amesteca prea des, eventual de 2-3 ori.
Pentru a pregati o farfurie de poutine, aranjati un strat de cartofi prajiti, adaugati cateva cubulete de tofu afumat si turnati sos de ciuperci. Pofta buna!
Mushroom gravy
Ingredients (serves 4-6):
- 400 g mushrooms, finely chopped
- 1 onion, minced
- 2 cups vegetable broth
- 4 Tablespoons arrowroot powder
- 3 thyme sprigs
- 2 Tablespoons extra virgin olive oil
- sea salt and freshly ground black pepper, to taste
Sauté the onions in the olive oil until translucent, add the mushrooms, sprinkle them with salt and pepper and cook, stirring often, until all liquid has evaporated. At this point, sprinkle the arrowroot powder over the mushrooms and cook for about a minute, stirring constantly, then slowly add in the vegetable broth and the thyme. Continue cooking until sauce has thickened. Adjust seasonings to taste.
To plate the poutine, arrange the fries, add the smoked tofu cubes and drizzle some mushroom gravy. Bon appétit!
Poutine vegan
Va propun o varianta vegana, lejera pentru celebrul "poutine" originar din Quebec. Am pregatit un sos de ciuperci, am inlocuit branza cu tofu afumat si in loc de a praji cartofii dupa metoda clasica, i-am preparat intr-o maniera mai lejera si cu toate acestea, la fel de gustoasa.
Sos de ciuperci
Ingrediente (4-6 portii)
- 400 g ciuperci, tocate
- 1 ceapa, taita marunt
- 2 cani supa de legume
- 4 linguri arrowroot sau amidon de porumb
- 3 fire de thyme sau cimbru
- 2 linguri ulei de masline extra virgin
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
Incingeti uleiul de masline si caliti ceapa pana ce devine transparenta. Adaugati ciupercile, presaratile cu sare si piper si caliti-le pana ce toata apa lasata de ciuperci s-a evaporat. Presarati praful de arrowroot sau amidonul peste ciuperci si caliti timp de un minut, amestecand continuu. Turnati incet supa de legume si firele de thyme sau cimbru, amestecand continuu, si lasati sa fiarba pana ce sosul s-a ingrosat. Potriviti condimentele dupa gust.
Pentru a pregati cartofii, va recomand sa folositi cartofi rosii deoarece acestia se preteaza mai bine la prajit. Umpleti o oala cu apa cu sare si puneti-o la fiert.Taiati cartofii cuburi mai mari, pastrand coaja daca e frumoasa, si, cand apa clocoteste, adaugati cartofii folosind o spumiera. Fierbeti cartofii timp de 4-5 minute sau pana cand o furculita patrunde usor, aveti grija sa nu ii fierbeti prea mult pentru a nu se zdrobi. Scurgeti cartofii de apa. Intr-o tigaie non-aderenta, ingingeti 3 linguri de ulei, adaugati cartofii, presarati cu sare si piper si lasati sa se caleasca pana prind o crusta aurie, fara a amesteca prea des, eventual de 2-3 ori.
Pentru a pregati o farfurie de poutine, aranjati un strat de cartofi prajiti, adaugati cateva cubulete de tofu afumat si turnati sos de ciuperci. Pofta buna!
Comments
Post a Comment